Германски учени са установиха, че алкохолът провокира сърдечни проблеми дори при

...
Германски учени са установиха, че алкохолът провокира сърдечни проблеми дори при
Коментари Харесай

Алкохолът може да убие сърцата дори на млади здрави хора, твърдят учени

Германски учени са откриха, че алкохолът провокира сърдечни проблеми даже при млади и здрави хора

Учени от университетската болница в Мюнхен са анализирали данни от повече от 200 млади мъже и дами, които постоянно пият алкохол. Те заключили, че пиенето на алкохол усилва сърдечната периодичност с повече от 100 удара в минута, даже при здрави младежи.

" Клинично значими аритмии са зародили при повече от 5% от здравите участници в изследването, основно във етапа на възобновяване. От кардиологична позиция проучването сподели друго негативно влияние на несъразмерната консумация на алкохол върху здравето ", разяснява ученият Мориц Синер. 

Учените означават, че алкохолните питиета могат коренно да нарушат работата на сърцето, причинявайки дълготрайни и нездравословни последствия от аритмия. 

Според Федералния център за здравно обучение всеки трети немски жител на възраст от 18 до 25 години постоянно пие бира, вино или спиртни питиета. А измежду младежите от 12 до 17 години всеки десети немец е привързан към алкохола.

Междувременно в  доклад на Американската асоциация за проучване на рака се показва, че хората под 50 години от ден на ден развиват рак на гърдата и колоректален рак през последните 60 години и пиенето на алкохол може да способства за заболяването. Авторите също разказват обезпокоителен модел: макар че смъртността от рак е намаляла, общата периодичност на няколко типа рак необяснимо нараства. 

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР